A A A K K K
людям із порушенням зору
Голобський психоневрологічний інтернат

Обгрунтування закупівель (соки)

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі,
його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення
в межах закупівлі 
UA-2024-08-23-004024-a

 

Підстава для публікації обґрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».

Мета проведення закупівлі: забезпечення потреб Замовника у закупівлі Фруктові та овочеві соки (Соки фруктові, освітлені в асортименті (тара-скляна банка 3 л), соки фруктові з м'якоттю (тара-скляна банка 3 л), сік томатний (тара-скляна банка 3 л)) для належної організації харчування в Голобському психоневрологічному інтернаті у 2024 році.

Замовник: Голобський психоневрологічний інтернат

Код ЄДРПОУ: 03188205

Вид процедури: відкриті торги (з особливостями)

Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-08-23-004024-a

Предмет закупівлі: Фруктові та овочеві соки (Соки фруктові, освітлені в асортименті (тара-скляна банка 3 л), соки фруктові з м'якоттю (тара-скляна банка 3 л), сік томатний (тара-скляна банка 3 л))  (код 15320000-7 національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник»).

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Соки фруктові, освітлені в асортименті – Сік отриманий з доброякісних стиглих, свіжих фруктів. Освітлений, без м’якоті. Смак і запах – натуральні, добре виражені, властиві даному сорту плодів. Колір однорідний за усією масою, без осаду. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО». Якість повинна відповідати діючим стандартам та технічним умовам в Україні. Тара - скляна банка 3 літра. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80% від терміну зберігання (1-2 роки).

Соки фруктові з м’якоттю Сік отриманий з доброякісних стиглих, свіжих фруктів, з м’якоттю. Смак і запах – натуральні, добре виражені, властиві даному сорту плодів. Колір однорідний за усією масою, без осаду. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО». Якість повинна відповідати діючим стандартам та технічним умовам в Україні. Тара - скляна банка 3 літра. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80% від терміну зберігання (1-2 роки).

Сік томатний - Смак і запах – натуральний, добре виражений смак та аромат, властиві використаним видам томатів. Не допускаються сторонній присмак і запах. Не допускається - наявність у складі соку ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів, барвників. Колір – однорідний за всією масою, властивий соку з відповідних томатів після термічної обробки. Червоний або помаранчево-червоний, характерний для соку зі зрілих томатів Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці маркуванням «без ГМО». Якість повинна відповідати діючим стандартам та технічним умовам в Україні. Тара - скляна банка 3 літра. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80% від терміну зберігання (1-2 роки).

            Якість предмету закупівлі повинна відповідати ГОСТ, та/або ДСТУ, та/або ТУ на відповідний товар, що діють на території України, а також Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», мікробіологічним критеріям затвердженим наказом МОЗУ №548 від 19.07.2012 р. та державним санітарним правилам та нормам ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000-2001 затвердженим Постановою Головного державного санітарного лікаря України №137 від 20.09.2001 р., та відповідно до Постанови №324 від 13.03.2002 року «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики».

Маркування, пакування та транспортування товару здійснюється відповідно до національних стандартів України.

Транспортний засіб, яким буде здійснюватися поставка товару повинен бути придатним для перевезення продуктів харчування, що є предметом закупівлі.

Для підтвердження якості товару при постачанні кожна партія повинна супроводжуватись документом про якість.

Учасник повинен розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Всі посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами вживаються у значенні «…. «або еквівалент».

Очікувана вартість предмета закупівлі: складає 150 000.00 грн. з ПДВ і визначена відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року №275) виходячи з моніторингу цін на ринку таких товарів. Також розрахунки здійснені, враховуючи середні споживчі ціни на товари у 2024р. (червень-липень), оприлюднені Державною службою статистики у 2024 році за посиланням https://www.ukrstat.gov.ua/operativ/operativ2018/ct/sctp/Arch_sctp_u.htm та виконання натуральних норм відповідно до Постанови КМУ від 13.03.2002 №324 «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах». Розрахунок проводиться на основі середньої річної кількості мешканців Луцького геріатричного пансіонату, враховуючи добові норми харчування.

Щодо розміру бюджетного призначення: відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля здійснюється відповідно до річного плану та змін до нього. В Голобському психоневрологічному інтернаті затверджено кошторис на 2024 рік в якому, зокрема передбачаються видатки на продукти харчування. Затвердженим кошторисом встановлені повноваження щодо отримання надходжень і розподіл бюджетних асигнувань на взяття бюджетних зобов’язань та здійснення платежів для виконання Голобським психоневрологічним інтернатом своїх функцій та досягнення результатів, визначених відповідно до бюджетних призначень.

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень